Leczo z cukinii i pieczarek

Pojawił się już kiedyś przepis na leczo, ale nie w wersji fit… Na szczęście mimo, iż dietetycznie to jest tego dużo, a to za sprawą niskokalorycznej cukinii, za którą nie przepadam – ale to się powoli zmienia 😀 Nie będę się jakoś specjalnie wywodził. Do dzieła.   Wreszcie można się najeść na diecie 😀

Homar Homera

Dziś przepis naprawdę na szybko bez żadnej filozofii 😀 Wrzucasz do wrzącej wody, czekasz i gotowe! Podczas ostatniej wizyty w Lidlu zakupiłem homara – niestety był już ugotowany i zamrożony (cena 25zł za szt.), ale lepszy taki niż żaden… Wiem, że żywe homary można kupić w Makro z tym, że cena (ponad 100zł/kg) nie bardzo … więcej

Grillowany Rostbef z wołowiny brazylijskiej

Ostatnio w ofercie Lidla pojawiła się polędwica oraz rostbef z wołowiny brazylijskiej (teraz w cenie 19zł/kg) …  „Mięso rostbefu jest soczyste i ciemnoczerwone. Znakomicie sprawdza się w pieczeniu, smażeniu lub grillowaniu. Przez smakoszy uznawane jest za najlepszy w smaku rodzaj wołowiny. Niezwykle aromatyczne mięso, które po odpowiednim przygotowaniu zamienia się w wyjątkowo wysublimowane danie.” – … więcej

Zapiekane szparagi

Ze względu na zmianę popołudniową nie miałem ostatnio za bardzo czasu by pobawić się dłużej w kuchni… 🙁 Dziś na szczęście trochę nadrobiłem… Jako, że mój kolega Goro nie odróżnia kaparów od szparagów postanowiłem dziś rozwiać jego wątpliwości i raz na zawsze zakodować mu w głowie co jest czym Inspiracją na zapiekane szparagi był przepis … więcej

Zupa Miso

Miso-shiru (jap. 味噌汁 zupa miso?) – tradycyjna japońska zupa, spożywana w Japonii praktycznie codziennie jako dodatek do posiłków (również na śniadanie). Sporządzana jest na bazie „dashi” z dodatkiem pasty sojowej zwanej miso oraz wielu innych składników, zależnie od regionu i osobistych upodobań. Szczególnie często dodaje się tofu, ryby oraz wodorosty wakame. Według tradycji japońskiej te … więcej

Strona 1 z 212