Kotlet de volaille

Czeeeeeeeść kochaniiiii. Witam Was serdecznieeee. Dziś chciałem pokazać Wam jak przyrządzić kotlet de volaille 😀 Nie, nie nabijam się z youtuberek, które tak zaczynają większość swoich filmików! Z każdym dniem głupszy kurde… 🙂 No dobra, standardowo zamiast o żarciu to o pierdołach. Kotlet de volaille wywodzi się z kuchni ukraińskiej (taaaa, też myślałem, ze z … więcej

Homar Homera

Dziś przepis naprawdę na szybko bez żadnej filozofii 😀 Wrzucasz do wrzącej wody, czekasz i gotowe! Podczas ostatniej wizyty w Lidlu zakupiłem homara – niestety był już ugotowany i zamrożony (cena 25zł za szt.), ale lepszy taki niż żaden… Wiem, że żywe homary można kupić w Makro z tym, że cena (ponad 100zł/kg) nie bardzo … więcej

Mule po marynarsku – ​Moules à la marinière

Jakiś czas temu obiecałem, że wstawię przepis na mule po marynarsku… W Lidlu pojawiła się ciekawa oferta więc udałem się na łowy. Biorąc pod uwagę energię życiową osób zdecydowanie ode mnie starszych zastanawiam się czy nie prościej byłoby wybrać się nad Morze i samemu wydobyć trochę mięczaków niż słuchać ujadania emerytów i być przez nich … więcej

Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka powinien pojawić się na samym początku mojej przygody z tym blogiem. Po pierwsze jest to zupa, którą w dzieciństwie jadałem chyba co niedzielę, po drugie jest główną bazą wielu zup czy sosów, a po trzecie jest to nasze Dobro Narodowe, dlatego warto poznać sposób jego przyrządzania 🙂 Rosół jest bardzo łatwy w … więcej