Grillowany Rostbef z wołowiny brazylijskiej

Ostatnio w ofercie Lidla pojawiła się polędwica oraz rostbef z wołowiny brazylijskiej (teraz w cenie 19zł/kg) …  “Mięso rostbefu jest soczyste i ciemnoczerwone. Znakomicie sprawdza się w pieczeniu, smażeniu lub grillowaniu. Przez smakoszy uznawane jest za najlepszy w smaku rodzaj wołowiny. Niezwykle aromatyczne mięso, które po odpowiednim przygotowaniu zamienia się w wyjątkowo wysublimowane danie.” – … więcej

Bulgogi Drobiowe

Niedawno na pewnym niebieskim portalu społecznościowym  dostałem wiadomość z prośbą o przygotowanie czegoś z kuchni koreańskiej. Arku mówisz i masz 😉 Jakoś nie miałem ochoty biegać po marketach w poszukiwaniu pasty Gochujang, która jak się okazało właśnie mi się przeterminowała, czy też bawić się w “kiszenie” produktów. Po dokładniejszych oględzinach szafek kuchennych okazało się, że … więcej

Sajgonki

Mimo, iż moda na “chińskie żarcie” już dawno w Polsce minęła to sajgonki nadal cieszą się popularnością nie mniejszą niż swego czasu sklepy z dopalaczami… Nic dziwnego skoro można zjeść coś co może zastąpić nam obiad za… 5zł   🙂 U mnie na pierwszym miejscu są zdecydowanie te z “Barlika” czyli… Bar Phuong Dong  ul. Stefana … więcej

Pikantna wołowina z bazylią

Minęły dwa tygodnie od czasu odwiedzin Tajskiej Restauracji HotSpoon w Manufakturze. Od tamtej pory smaczne, ale mało pikantna wołowina z bazylią, którą zamówiłem tak zaprzątała mi myśli, że postanowiłem w końcu przygotować ją samemu. Problem polegał na tym, że nie pamiętałem już za bardzo wszystkich smaków więc zacząłem robić to po swojemu 😛 Oczywiście nie … więcej