Sos do burgerów

Sos do burgerów potrafi nadać naszym bułom nowy wymiar smaku 😀

Zawsze próbowałem odtworzyć smak sosu, który znajduje się w BigMacu bo ten bardzo mi odpowiada.

Czytałem kilkanaście przepisów, ale to jak z instrukcją obsługi – facet nigdy jej nie czyta… 😀

Wolę pokombinować i zrobić coś samemu, dlatego metodą prób i błędów powstał sos, który okazał się idealny zarówno do burgerów wołowych jak i panierowanego kurczaka 🙂

Sos jest banalny i większość rzeczy potrzebnych do jego przygotowania mamy pod ręką.

Ważne dwie rzeczy:

  • ogórek kiszony, nie kwaszony!-> bo? bo jest lepszy…
  • musztarda – najlepiej amerykańska 😛 ale, że u nas z tym różnie to może być sarepska firmy Develey 🙂

Sos do burgerów

Przez 04/04/2016

  • Czas przygotowania : 5min.
  • Porcje : 4

Składniki

Instrukcje

Uwaga będzie trudno!!!!

  • Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować... i już!
  •  

    Drukuj

    Sos najlepiej wstawić przykryty do lodówki na min. 30 minut 🙂

    Możemy pominąć ocet balsamiczny i cebulę, bez tego sos też jest dobry – po prostu wyostrzają jego smak.

    Jeżeli sos wyjdzie zbyt “mocny” można dodać majonez….

    1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (Brak ocen)
    Loading...

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *